tisdag 29 september 2009

Hovslagare och vetrinärbesök!

Idag har det hänt mycket i stallet!
Först va det nya skor till Sigge. Efter det skulle Denise och ta en liten sväng med hästerna men så blev det inte. I stället för Abbe så kom Denise in med Image och hade ett sår på höger fram. Ringa till Ann-Louise så att hon eller Kent kunde komma upp och kolla. Kent kommer upp oh vi lägger om såret.
Ut med hästarna i hagen så att vi kan fodra(domm går fortfarande ute). Fodrar och går ner och fyller på vatten och tur va väl det! Hör ett ljud som jag känner allt för väl igen. Sigge har fått foderstrupsförstoppning! Skit tänker jag och ber att Denise skall hämta lite morötter för det har hjälpt när han har fått det förr. Men nä han vill inte ha.
Så det är bara till att ringa efter vetrinären. Medans vi väntar knallar vi omkring med Sigge. Som tur är har vi en fin grusväg som det inte kör några bilar på.
När vetrinären kommer så får Sigge kramplösande och sedan blir han sederad för att bli spolad. Nu mår häst stackarn bättre.
Ha det!!

2 kommentarer:

Gizmo sa...

Foderstrupsförstoppning? Har aldrig hört talas om, men låter förstås obehagligt. Har Sigge haft det förut? Är det smärtsamt eller farligt? Bra att veterinären kom och han mår bättre nu.

Snor och Glamour sa...

Ja du det var en händelserik kväll! Tur att allt löste sig till slut och jag tror vi fick nästan fem timmars sömn i alla fall!! Eller? :)
Kram kram